torsdag 19 juni 2008

NSD släpper en ny sportfiske site idag

Idag så släpper tidningen NSD sin nya sportfiske satsning. På www.nsd.se/fiske/ hittar du en massa information om fisket här upp i Norrbotten.

Du kommer att kunna läsa min och Gunnar Westrins blogg här också.En av de älsta fisketävlingarna här upp, NSD Fisket, har också sin hemvist på denna site. Ett annat roligt inslag är WEBB TV.

Läs fiskerecept och diskutera i fiskeforumet.

Välkommen till www.nsd.se/fiske önskar jag och Gunnar Westrin.

söndag 15 juni 2008

Trolling i Saltströmmen, Nordnorge

Kom hem från en guidning i Saltströmmen. Fiskecampen vi bodde på heter Arctic Sea Sport och är en av 5st 5-stjärniga fiskecamper i Norge. Vi hade ett vansinnigt bra fjordfiske efter Torsk och Sej. Det intressanta var dock når vi bytte till trolling efter havsöring.

2st landade efter endast 15 minuter. Vi trollade i 5 timmar. Under denna tid fånagde vi 3st havsöringar med en topp på 2,5 kg. Vi tappade 6st, den största kring 5 kg.

Norrmännen släpper tillbaka allt under 3 kg, det är för smått tycker dom. Camprekordet ligger på 13 kg, Normalt är att man får 5-8st där minst en havsöring väger 6-8 kg per dag om man riktar fisket.

Man skall använda stora wobbleras av typen Rapala Magnum. Vi fiskade också med en stor delad Conrad. Man skall fiska högt i vattenmassan om det är bra väder, oavsett om det är 15 meter djupt eller 200 meter djupt, vi fiskade 2-5 meter ner under vattenytan.

Är det dåligt väder (regn) så måste man ner en bit 15-35 meter beroende på vart sillen står.

En av gästerna tappade också en mega fisk på trollingen. Troligast en stor Sej eller en Hälleflundra som var och jagade i sillstimmen.

Gissa att jag skall dit en gång till under denna sommar för att rikta fisket på havsöring! Vem vill följa med? :-)

onsdag 4 juni 2008

Skriv på mot subventioner till vattenkraften!

Skriv på Sportfiskarnas namninsamling mot subventioner till vattenkraften!

Hej.

Finns det inga bilder från tävlingen?

Ladda upp nu inför Kalix på lör.

Ta med kamerorna dit också.

söndag 1 juni 2008

gäddfiske

kalix tävlingen äger rum den 7juni kl 15-20.grattis L-o till din gäddbumling!!!antar att de blev nytt p.b . Ikväll ska jag daniel o lappen till råneälven å ta några 10klubbor,vore kul om fler kunde haka på.där finns ju ett fantastiskt gäddfiske som nu har kommit igång för säsongen.när ska vi förresten ha våran klubbtävling?