söndag 15 juni 2008

Trolling i Saltströmmen, Nordnorge

Kom hem från en guidning i Saltströmmen. Fiskecampen vi bodde på heter Arctic Sea Sport och är en av 5st 5-stjärniga fiskecamper i Norge. Vi hade ett vansinnigt bra fjordfiske efter Torsk och Sej. Det intressanta var dock når vi bytte till trolling efter havsöring.

2st landade efter endast 15 minuter. Vi trollade i 5 timmar. Under denna tid fånagde vi 3st havsöringar med en topp på 2,5 kg. Vi tappade 6st, den största kring 5 kg.

Norrmännen släpper tillbaka allt under 3 kg, det är för smått tycker dom. Camprekordet ligger på 13 kg, Normalt är att man får 5-8st där minst en havsöring väger 6-8 kg per dag om man riktar fisket.

Man skall använda stora wobbleras av typen Rapala Magnum. Vi fiskade också med en stor delad Conrad. Man skall fiska högt i vattenmassan om det är bra väder, oavsett om det är 15 meter djupt eller 200 meter djupt, vi fiskade 2-5 meter ner under vattenytan.

Är det dåligt väder (regn) så måste man ner en bit 15-35 meter beroende på vart sillen står.

En av gästerna tappade också en mega fisk på trollingen. Troligast en stor Sej eller en Hälleflundra som var och jagade i sillstimmen.

Gissa att jag skall dit en gång till under denna sommar för att rikta fisket på havsöring! Vem vill följa med? :-)

Inga kommentarer: